Jumaat, 3 Disember 2010

Janganlah Hingusan Sangat

Semalam gua jumpa seorang membe lama gua.Dia ni ada satu jenis perangai yang memang tak boleh terima dek akal gua.Tapi kalau akal orang lain gua tak tahu pulak kalau diterima.Apa yang gua nak cerita,membe gua ni seorang yang terlalu merendah diri.

"Aku ni budak hingusan je"-kejadah bahasa yang selalu dia ulang-ulang bila orang lain puji dia.


Ni flow zaman gua kawan dengan dia:
  • Sekolah rendah-5A upsr"Aku hingusan je,tak pandai macam korang"
  • Sekolah menengah rendah-8A pmr"Aku rasa cam budak hingusan dapat result macam ni"
  • Sekolah menengah atas-8A spm"Apsal result aku macam hingusan je ni"

Wasiat gua untuk membe jenis ni:
"Brader,jangan nak jadi hingusan sangat.Gua menyampah bila,lu sebut pasal hingus-hingus.Setiap tahun tukar la bahase merendah diri lu.Gua tak kisah lu nak merendah diri sestailo mane,tapi plis jangan hingusan"


Takkan lu nak jadi macam ni~ 
Tengok ni hingusan!!.


p/s:Bersyukur la dengan apa yang lu dapat,tak payah nak demand sangat.
     "Hai orang-orang yang beriman! Makanlah di antara rezeki yang baik yang kami berikan kepadamu.Dan bersyukurlah kepada Allah jika memang hanya dia saja yang kamu sembah. (Al-Baqarah: 172)"

6 ulasan:

Ainaz berkata...

arghh..goli den tgk hingus tuh..

mikail han berkata...

eden pun samo,goli armpit den nengok ni ah..haha

☆aDihAys☆ berkata...

btol2..geli gmbr tu..

btw..agak2 member tu bace x entry ni..
kne bg bace ni..

mikail han berkata...

klo die rase xnk jadi hingusan,kne la bg bace nnti:D

Scarlett O'Hara berkata...

Kalau tak guna hingusan guna anchovy boleh?Contoh:Ala aku anchovy je!

mikail han berkata...

permintaaan anda akan dpertimbangkan..hahaha