Isnin, 21 Mac 2011

Perkara biasa zaman sekarang

Situasi 1

Isteri:abang,malam semalam sayang tengok jiran sebelah kita bawak laki masuk rumah.setahu sayang diorang belum nikah lagi.saya peliklah.

Suami:ish,sayang ni.itukan perkara biasa dah zaman sekarang ni.tak payah nak peliknye.lagipun itukan hal diorang.





Situasi 2

Isteri:abang,jiran sebelah kita mengandung tapi setahu sayang dia mana ada suami lagi.sayang tak pelik ke?

Suami:saayangg,pelik apenye.itukan perkara biasa dah zaman sekarang ni.tak payah nak peliknye.lagipun kelahiran bayi tu menambah generasi muda negara kita.





Situasi 3

Isteri:abang,jiran sebelah kita tu mintak kita carikan doktor untuk gugurkan bayi.patut ke kite?

pelik je mintak kita yang carikan.

Suami:saayangg,tak payah nak peliknye.itukan perkara biasa zaman sekarang.lagipun tolong –menolong itukan amalan mulia.





Situasi 4

Isteri:abang,sayang nak kawen dengan kekasih lama sayang.jadi sayang nak mintak cerai,bolehkan?

Suami:huh! Lebih 5 tahun kita kawin tiba-tiba sayang mintak cerai.kenapa sekarang,bukan dulu.

Isteri:ala abang ni,inikan perkara biasa zaman sekarang.lagipun kuota abang boleh jadi empat balik.



p/s: KD janda gile comolot*booo~


thumbs down

11 ulasan:

storyfromme berkata...

uish,melampaunye tak nak ambil tahu hal jiran sebelah.biarkan je.

Silpar jepon berkata...

uiks,tade la sampai cam tu..hahaha.ini jiran kat zimbabwe sane..

Tanpa Nama berkata...

mushkill gua tengok gambo pakcik tuu

mar yanie berkata...

haha..bodoh gile si suami ni..ooopppssss...:D

syafeika edora berkata...

haha,ade plak cmtu..pkara bse..hmmm...

syafeika edora

Henry Zackery berkata...

zaman sekarang memang teruk..
ayat last tu memang klaka :)

10 Remaja Popular Dunia

beLLa berkata...

siot je.haih~

Henry Zackery berkata...

x update blog lagi ke?? T__T

Dalam Tandas Pun Boleh

zikeryhassan berkata...

kalau semua org berperangai mcm tu. boleh hancor negara

hentakbelipat berkata...

perghhh sadis gile hahah

Tanpa Nama berkata...

tak patut :(